UA-71141632-1
BeautyBlog

Alles over pigmentvlekken - woensdag 12 april 2017

 
Pigmentvlekken verminderen en voorkomen. 

Pigmentvlekken zijn veel mensen een doorn in het oog. Ze worden ervaren als ontsierend, zijn moeilijk te camoufleren en geven je huid een ouder aanzien. Maar wat is eigenlijk een pigmentvlek? Hoe kom je eraan? En nog belangrijker; hoe kom je er vanaf?


Wat is een pigmentvlek?
 
Een pigmentvlek is een opeenhoping van pigment in de huid. Je ziet ze vooral in het gezicht, op het decolleté, de schouders en de handruggen.

 
Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Het ontstaan van pigmentvlekken kent diverse oorzaken. 
  1. Zonlicht. Deze vorm van pigmentvlekken komt veel voor. Veel mensen vanaf middelbare leeftijd hebben wel één of meer van die bruine vlekjes op hun huid. Ze ontstaan vooral op plekken die veel in de zon komen, zoals het gezicht, het decolleté, de schouders en de handruggen. Deze vlekken worden ook wel ouderdomsvlekken, zonnevlekken of levervlekken genoemd. 
  2. Hormonen. Deze pigmentvlekken ontstaan vaak tijdens de zwangerschap, overgang of door het gebruik van de anticonceptiepil. Het zijn vaak grote vlekken op het voorhoofd, de jukbeenderen, de wangen of de bovenlip. 
  3. Andere oorzaken zoals verwondingen door bijv. krabben (bij acne), allergische reacties en infecties van de huid of het gebruik van verkeerde huidverzorgings-producten en medicijnen. De combinatie parfum en zonlicht kan ook pigmentvlekken veroorzaken, door een reactie van bepaalde bestanddelen in het parfum met UV-stralen.
 

 

Afbeelding invoegen

 
Is er een behandeling tegen pigmentvlekken?
 
Jazeker! Een enkele op zichzelf staande pigmentvlek kan nog definitief verwijderd worden met Cryotherapie. Gaat het echter om grotere gebieden die donker kleuren zoals bij een zwangerschapsmasker of uitgebreide zonbeschadiging dan ligt de oplossing meestal in het lichter maken van de vlekken door Peelings of behandelingen die voorkomen dat de reeds bestaande vlekken donker gaan kleuren.
 
 
De eenvoudigste behandeling tegen pigmentvlekken: voorkomen!
 
Het zal je duidelijk zijn: eenmaal ontstane pigmentvlekken zijn lastig te verwijderen. De beste aanpak voor pigmentvlekken en ter voorkoming hiervan is preventief werken. Dat wil zeggen:
  • Gebruik ALTIJD een zonbeschermer, iedere dag, zomer én winter. Dit kan al heel eenvoudig door het gebruik van een dagcrème met een zonnefilter (SPF) erin. Murad heeft voor elke huid een geschikte crème met filter. Kies je voor een dagcrème zonder SPF, gebruik er dan een losse zonnebrandcrème overheen. Je voorkomt hiermee de vorming van pigmentvlekken én vroegtijdige rimpelvorming.
  • Ook het donker kleuren van reeds bestaande pigmentvlekken voorkom je door dagelijks gebruik van een zonnefilter en een serum om het pigment rustig te houden.
  • Tijdens de zwangerschap is het raadzaam om zoveel mogelijk de zon te vermijden én een zonnefilter op te brengen.
  • Voor het gebruik van de zonnebank stel jezelf eens de volgende vraag: "Hoe belangrijk vind ik het om een kleurtje te hebben als ik weet dat ik daarmee de kans loop op lelijke pigmentvlekken, een uitgedroogde huid, vroegtijdige rimpels en verhoogde kans op huidkanker?"
  • Heb je last van acne? Ontstekingen kunnen ook leiden tot blijvende pigmentvlekjes. Gebruik i.g.v. acne een olievrije zonnebrandcrème.
 
Advies op maat.
 
Heb je na het lezen van deze BeautyBlog nog vragen of wil je een advies op maat? Maak dan eens een
afspraak.

 
Afbeelding invoegen
  
 
Lees ook: Behandelingen tegen pigmentvlekken

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >